УОПШТЕНО О ЛАБОРАТОРИЈИ

Централна лабораторија за испитивање материјала се налази у саставу Института за Грађевинарство од његовог оснивања.

ИГ - централна лабораторија шема

ЦЕНТРАЛНА ЛАБОРАТОРИЈА

ИГ - централна лабораторија

Централна лабораторија за испитивање материјала се налази у саставу Института за Грађевинарство од његовог оснивања и од тада је прошла кроз разне трансформације да би попримила данашњи облик.

Лабораторију чине три сектора:

        1.Сектор за испитивање бетона
        2.Сектор за испитивање камена и агрегата
        3.Сектор за испитивање асфалта

Квалитет рада Централне лабораторије је потврђен добијањем акредитације према захтијевима европског стандарда БАС ИСО ИЕЦ 17 025 : 2006, са ријешењем бр: 06-44-1-64-5/15 од стране Акредитационог тијела Босне и Херцеговине (БАТА).

Према ријешењу Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Број: 15.03-361-274/15 Централна лабораторија Института за грађевинарство ИГ д.о.о је овлаштена за спровођење радњи испитивања грађевинских производа који се односи на групу производа: бетон, производи од бетона и цемент, асфалт и битумен и геомеханика и агрегат.

ОПРЕМА: У Централној лабораторији се налази опрема која одговара важећим БИХ стандардима а која се користи за испитивање грађевинских материјала. Сва опрема се редовно сервисира и еталонира у складу са унапријед утврђеним планом који подразумијева и редовну интерну периодичну контролу. Радни простор и околина у којој се изводи испитивања прописно се одржавају тако да не угрожавају валидност резултата и не могу негативно утицати на захтијевану тачност испитивања - мијерења.

РЕЗУЛТАТИ: Резултати испитивања се електронски обрађују и кориснику услуга предају у форми извијештаја који осим резултата садржи и мишљење о постигнутим резултатима засновано на важећим стандардима, препорукама и смјерницама.

Данијел Субашић
Руководилац лабораторије

Милорад Максимовић
Менаџер за квалитет Централне лабораторије

Петар Зељковић
Руководилац испитивања у лабораторији за бетон

Душко Сандаљ
Руководилац испитивања у лабораторији за геомеханику и агрегат

Бојан Лемез
Руководилац испитивања у лабораторији за асфалт

Тел. +387 (0)51 533 381
Моб.+387 (0)66 702 320
Е-маил:Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Institut za građevinarstvo IG