ИГ - сектор за конструкције

Једна од дјелатности Института за грађевинарство „ИГ“ д.о.о. Бања Лука обавља се кроз рад Одјељења за конструкције.

Дјелатност Одјељења за конструкције одвија се у складу са позитивним прописима, подзаконским, техничким прописима, нормативима и стандардима, те другим актима који су на снази у Босни и Херцеговини. Такође, одјељење користи Еуро норме или друге норме из грађевинске праксе високо признате у свијету.

Послови са којима се свакодневно сусрећемо у овом одјељењу могу се систематизовати на сљедећи начин: израда техничке документације, контрола техничке документације (ревизија и нострификација), надзор над извођењем, пројектантски надзор, испитивање конструкција и др.

Највећи и најзначајнији дио послова које одјељење обавља је из области пројектовања грађевинских конструкција, односно области израде техничке документације.

Одјељење је стручно и оспособљено за израду свих врста грађевинских конструкција, између осталог: мостова, тунела, хидроелектрана, стамбених и пословних комплекса, хала, индустријских постројења, различитих инжињерских објеката, темељних конструкција и др. Одјељење за конструкције тренутно чини 12 грађевинских инжињера, смјера конструкција и 2 грађевинска техничара.

Сања Илић, дипл.инж.грађ.
Руководилац одјељења за конструкције
Телефон: +387 (0)51 348 386
Е-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

 

Institut za građevinarstvo IG